Борисов: На власт ли е БСП, крахът винаги е пълен

На власт ли е БСП, крахът винаги е пълен. Това каза лидерът на ГЕРБ по време на Общото събрание на МГЕРБ в НДК, цитиран от КРОСС.
“Гледах пресконференцията на бюджетната комисия, видях върха на наглостта и от БНБ, и от министри, и от председателя на бюджетната комисия, и от министъра на финансите. Изведнъж такива светли личности, така добре прокламирани в медиите като финансовият експерт Пламен Орешарски, ги няма. Йордан Цонев казва, че правителството няма вина. Вината е персонална – на целия кабинет и на БНБ, подчерта Борисов.
Той посочи, че в момента има действащ банков закон, който е най-добрият в Европа. “Банковият закон казва всичко ясно и точно – рискуваш си парите, слагаш ги за голяма лихва, държавата солидарно ти дава 100 хил. евро. Оттам-нататък рискът е твой. Трябва ли сега ние да им платим пълните пари с лихвите на тези хора и в същото време да им дадем възможност с тези пари да си изкупят фирмите”, попита председателят на ГЕРБ.
Той продължи да критикува Орешарски за това, че не е излязъл да каже какъв буфер оставя на следващите управляващи. Той подчерта, че всеки добър стопанин на една държава трябва да знае, че като извадиш 2 млрд. от фонда, трябва да знаеш от къде ще вземеш после, за да попълниш липсващата част.
„Правителството нямало вина за ДФ „Земеделие”, за здравната каса, за еврофондовете, за неплащането на общините”, възмути се Борисов.
Лидерът на ГЕРБ каза още, че Реформаторският блок е единственият истински партньор, който може да бъде в бъдещо управление с ГЕРБ.