Бургаското летище посрещна полет № 1000 от Москва

Хилядния полет от Москва посрещна летище Бургас. Самолетът на компанията, която целогодишно обслужва тази линия кацна в 15.30 часа с близо 160 пасажери на борда. Полетите до руската столица се извършват ежедневно през летния сезон, а през зимния по пет пъти седмично.

От началото на годината са били превозени общо 152 хиляди и 200 пътници, каза по време на официалната церлемония по посрещането директорът на бургаския аеропорт Георги Чипилски, цитира Кросс. Като цяло от летище Бургас отчетоха 20 % спад на руските туристси това лято, но пътнико-потокът на тези, които постоянно живеят у нас не е намалял, уточни той.

Пасажерите от хилядния полет са предимно руснаци, притежаващи имоти у нас, които се възползват от удобната за тях линия. Така успяват да пропътуват иначе голямото разстояние за по-малко от три часа. Дмитрий също е сред руските граждани, постоянно пребиваващи у нас. Предвид създалата се ситуация и по-острите отношения между Русия и Турция, той се надява броят на руските туристи това лято да се увеличи.
След атентатите в Париж целият персонал на бургаското летище е инструктиран да следи по-внимателно пътниците. Но като цяло няма промяна в мерките за сигурност, допълни още директорът на летището Георги Чипилски.