Бъди човек! – кампания на тихото добро

Докато около нас се множат кампаниите за набиране на крупни суми в помощ на деца, възрастни и бедстващи хора, хвърчат SMS-и и банкови сметки, една фейсбук група се е организирала около една доста по-случайна и по-тиха кампания под мотото „Бъди човек!“. Тя призовава към почти забравения акт да споделяш, доколкото можеш, това което имаш, предава Poligraff.net

Каква е идеята? Всеки от нас всекидневно вижда възрастни хора в нужда – пенсионерката от съседния вход, чиято пенсия покрива едва-едва лекарствата и тока, възрастната двойка, с която се засичаме пред щанда с промоции в супермаркета, жената, която отброява стотинките, за да си плати сметките в пощата. Тези хора са навсякъде около нас.

Тази кампания е посветена на тях. Организаторите ни приканват сами да се „организираме“ и да поднесем на някой от тях коледен подарък – пакет с олио, брашно, боб, леща, топли чорапи или други необходими продукти, с които по-малко имащите от нас да посрещнат най-светлите празници. Не е нужно да даваме пари на ръка, а да съберем 10 лева в продукти и да дарим на някого късче коледно щастие.

В инициативата са изявили желание да се включат вече над 10 000 души.  Ако желаете, може и вие да направите своето случайно, тихо добро.