Виктория Радева със седма титла от Държавното по шахмат

Спортният талант на „Еврофутбол” – Виктория Радева, триумфира със седмата си шампионска титла на България по шахмат. Два кръга преди края на Държавното индивидуално първенство до 16 години, който се провежда от 2 до 10 април в Пловдив, 14-годишната състезателка на клуб „Спартак Пловдив” е безапелационна на върха в подреждането. Вики е със седем победи от седем кръга, което я прави недостижима за втората Маргарита Балимезова, която е с 4,5 точки. Така преди изиграването на последните две партии Вики е коронясана за шампион.
В събота и неделя предстоят да се проведат и състезанията по ускорен шах и блиц, където Вики е амбицирана да триумфира отново с титлите.

Близо 1100 гласа за два дни (данните са към 11.20 ч. на 7 април 2016 г.) бяха регистрирани в анкетата за Спортен талант на публиката, чрез която състезателят, получил най-много гласове ще бъде финансиран от „Еврофутбол”, предаде Кросс. Трима си оспорват челното място в момента. Това са: 17-годишната Диляна Йоргачкова от Стара Загора (лека атлетика), 16-годишната Ерика Зафирова от Бургас (художествена гимнастика) и 18-годишната Пламена Съйкова от Пирдоп (каяк). Първата има 128 гласа, Ерика е с 122, а Плавена е със 114.