Връщат депутатите в парламента в петък

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев свиква извънредно пленарно заседание на парламента на 14 октомври 2016 г., петък, от 9.00 часа. Разпореждането за свикване на заседанието е на основание чл. 78, т. 2 от Конституцията и чл. 44, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

В дневния ред на заседанието са включени проекторешение за отмяна на Решението на Народното събрание от 12.10.2016 г. за работата на Народното събрание през октомври и ноември 2016 г., проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави- членки, от друга страна, както и парламентарен контрол, съобщиха от пресцентъра на НС.

Вчера депутатите си гласуваха едномесечна ваканция заради изборите. По предложение на „Атака” народните представители решиха, че няма да идват в парламента не две седмици, както се очакваше, а цял месец. БСП и ДПС събраха 51 подписа за свикване на извънредно заседание на парламента в петък.

Опозицията обаче промени плановете на колегите си от мнозинството като бързо организира подписка срещу това решение. БСП и ДПС събраха 51 подписа за свикване на НС в петък с три точки в дневния ред.