Второ денонощие продължава протестът на миньорите

Второ денонощие продължава протестът на миньорите в галериите на рудник Бабино. В сряда от КСНБ съобщиха за договорени с ръководството искания на миньорите – до края на работния ден да бъдат изплатени заплатите за август, включително ДМС-то и без удръжки за цялото дружество, заплатите за септември да се платят между 5-и и 10-и ноември, а най-късно до 17-и октомври да се платят и ваучерите за месец март.  Останалите дължими ваучери трябва да бъдат изплатени до края на годината.  Договореното беше подусловие – миньорите да излязат от рудника, но протестиращите останаха в забоите, пише Кросс.
Снощи управителят на мината Красимир Чаврагански се срещна с протестиращите миньори на входа на централата, но беше обвинен, че ръководството на мината “се подиграва със съдбата на хората”. Чаврагански каза, че бъдещето на рудника ще се решава в петък.
На пресконференция по-рано вчера той каза, че рудник “Бабино” е нерентабилен. Управителят на мината посочи още, че значителна част от работниците ползват фалшиви болнични, което още повече затруднява работата.