В Несебър бе учредена структура на националното движение „Русофили”

В навечерието на Архангеловден жители от всички съставни селища на Община Несебър уважиха поканата на Инициативния комитет за учредяване на структурата на национално движение „Русофили” /НДР/ .
Учредителното събрание се състоя в основната зала на конферентен център „Несебър”. На него присъства координаторът НДР за Област Бургас Веселин Вутов. Той представи пред присъстващите устава и други програмни документи на движението, след което се пристъпи към избор на Управителния съвет /УС/, който бе гласуван единодушно от участниците в събранието.Същият вот получи и предложеният за председател на УС Христо Николов. Избраният УС е в състав от 13 души. Председателят предложи за свои заместници Стойко Стоянов-настоящ секретар на Община Несебър, Ирена Божилова-преподавател по руски език в СОУ „Любен Каравелов”-Несебър и Иванка Атанасова-туроператор в руски сектор.
В края на събранието един от учредителите – Красимир Косев, представи създадения през м.април 2015 сайт Руски дневник, който е медия за балансирани новини от Русия, представящ я на 16 езика, отвъд стереотипите и заглавията.
Максим МОМЧИЛОВ