В Несебър обявяват резултатите от Международния конкурс “Аз обичам Черно море”

Резултатите ще бъдат обявени официално на 31 октомври – Международният ден на Черно море на специално организирано тържество в конферентен център “Несебър” в Стария град.

Наградите на лауреатите в трите раздела-литературно творчество, изобразително изкуство и фотография, ще бъдат връчени лично от кмета на община Несебър Николай Димитров.

В раздела „Литературно творчество,направление „Проза” І,ІІ и ІІІ възрастова група с награди за І място ще бъдат отличени творбите на 28 участници.

В раздела  „Поезия” в трите  възрастови групи І място е присъдено на 16 участници,а в раздела „Есе” първите награди са 3. Класацията е въз основа на протокола на журито в състав: Златин Чаушев,Таня Кехайова,Максим Момчилов.

В раздела „Фотография” журито: Милен Джановски-ст.ас. във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, Михаела Теоргиева и Любен Манолов класира на І място 22 участници от трите възрастови групи.

В раздела „Изобразително изкуство” при 867 участници  журито съставено от Милен Джановски ,Милчо Калев  и Михаела Георгиева отличи с І място в 4 възрастови групи творбите на 50 участници.

В “шапката” за организиране на конкурса са изписани имената на Министерството на образованието и науката, Националният дворец на деца, Регионалният инспекторат по образованието-Бургас, но на практика оперативната организация под егидата на кмета на Община Несебър се извършва от Общинския детски комплекс-Несебър.

Именно благодарение на екипа,оглавяван от дългогодишната директорка на ОДК Мима Петрова, участниците в конкурса от страните на Черноморската общност стават все повече,като през настоящата година техният брой е два пъти повече,отколкото през м.г. А като многократен участник в журито в един от разделите мога да споделя,че и конкурсните творби стават все по-качествени.

Максим МОМЧИЛОВ

IMG_7184 -1

IMG_7198-2