В седалището на ООН бе открита българска картографска изложба

Открита е в седалището на ООН българска изложба на стари карти и гравюри на Черно море и региона, датиращи от 2-ри до 19-ти век, под надслов “Морето сближава всичко далечно”.Изложбата е открита от посланик Стефан Тафров, Постоянен представител на България в ООН и от Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт.
На събитието присъстваха десетки гости, сред които постоянните представители на Германия, Украйна, Италия, Белгия, Мароко, Румъния и много други. Сред присъствалите българи беше и княгиня Мария-Луиза. Изложбата е посрещната с голям интерес и ще остане в ООН до 26 юни.
На специален щанд е представено дарението от съвременни български карти за Библиотеката на ООН, подбрано от Българска картографска асоциация, по повод на Международната година на картата 2015-2016 (сн. №3).
Към съобщението на Дипломатическият институт е представен и подробен фоторепортаж с моменти от културното събитие, които Ви препращаме – в приложение.
След ООН, изложбата ще посети основните центрове на българската диаспора в САЩ. Очаква се, тя да бъде представена и в страните – членки на Парламентарната асамблея за черноморско икономическо сътрудничество (ПАЧИС), съобщават от Международния търговски и културен център – ГЕОПАН, Бургас.