Габриела Йорданова ще представи България на „Детската Евровизия”

Вече е ясен българският изпълнител, който ще участва в 13-тото издание на конкурса “Детска Евровизия” на 21 ноември в “Арена Армеец”, който само БНТ 1 ще излъчи на живо. Победителят е 12-годишната Габриела Йорданова от Русе.
Пред БНТ Габи сподели, че се чувства страхотно, след като разбра, че именно тя ще представя страната ни в песенния конкурс. По думите й, победата е дошла неочаквано. Каза, че всички участници тази година са се представили на ниво. “Надявам се да открия много приятелства по време на участието ми в Детската Евровизия и да изпитам много нови емоции, които да ме заредят”, каза Габи.
Сред постиженията й са голямата награда “Italia Music Festival”, гран при “Stars of songs” (2015 г.) – Румъния, гран при “Музикален трофей” (2015 г.) – Букурещ, гран при “Пролетна звезда” (2015 г.), гран при “Златна маймунка” (2015 г.). Втора награда от международен фестивал “Нова музика” (2015 г.).
Габриела има участие и награди от конкурси в Беларус, Италия, Унгария, Румъния и Казахстан.
Участия в концерти или телевизионни предавания:
Участия в “Джаз за деца” с Венци Благоев, в младежки формат на международния фестивал “Мартенски музикални дни”, с Биг бенд на БНР, “Големите надежди”, с група “Акапела”. Участие в инициатива на ЮНЕСКО по покана на Ирина Бокова “Балканските мостове говорят”.