Двама мъже са убити в Ботевград

polic2Двама мъже бяха застреляни в центъра на Ботевград в петък вечер. Убитите са братя, на 31 и 34 години. След убийството в Ботевград пристигнаха екипи и на жандармерията заради сигнал за възникнало напрежение в ромската махала. Повече от 100 служители на реда пазят центъра на града и махалата.

„В 21 часа ми се обадиха да ми кажат, че са убити. Имаха врагове. Те работеха като охрана. Девет дни, откакто работят там. На десетия ги убиха. За нас бяха добри момчета, ако не ги закачат и не се бият. Марко го бяха били и спря работа. Сега ще станат десет дни, откакто ги върнаха на работа. Видях ги предния ден, Марко беше тръгнал към конете, а Цеци отиваше да види децата”, разказа пред Нова телевизия леля Радка, която се грижи за Марко и Цеци. Тя отрича двамата да са замесени в хазарт.

Майката на Марко и Цеци е починала преди 7 години. Двамата нямат баща, разказват близки и роднини на убитите момчета.

Извършен е оглед на място, на който е присъствал и окръжният прокурор. Предприетите оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление, които се провеждат под надзора на Софийска окръжна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство. В полицейския арест е отведен мъж, чиято съпричастност към престъплението се изяснява.
С оглед предотвратяване на очаквано напрежение, в Ботевград са изпратени допълнителни полицейски сили на жандармерията.