Депутати от ГЕРБ в Приморско: Опазването на поминъка на рибарите и туризма са най-важни

Народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев и Иван Вълков се срещнаха на място с рибарите от Приморско. Срещата се състоя на пристанището в морския град в присъствието на кмета д-р Димитър Германов.

Разговорът беше провокиран от категорично заявеното нежелание на местните хора за изграждане на рибна ферма в залива между Приморско и Китен. Вече дни наред жителите на общината протестират и събират подписи срещу развъждането на дъгова пъстърва.

Рибарите имат сериозни притеснения, че  фермата ще унищожи основния им поминък, защото ще бъде преграден естествения път на различни видове мигриращи пасажни риби. Имат основания да твърдят, че рибарника ще замърси и плажните ивици и това ще прогони туристите.

„С колегата ми Иван Вълков, като народни представители от региона, няма как да подминем притесненията на хората от Приморско и Китен. Категорични сме, че на първо място винаги трябва да се търсят начини за съхранение на поминъка на местните жители. Туризмът пък е най-динамично развиващия се отрасъл в цялата държава и трябва да бъдем особено внимателни, когато става дума за евентуално замърсяване в района на плажните ивици. Като член на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм лично ще се заинтересувам относно проблема. Продължаваме да държим връзка с кмета д-р Германов и рибарите в морската община”, коментира Димитър Бойчев.