Десетки са в неизвестност след труса в Тайван

Броят на жертвите на силното земетресение в Тайван достигна 23 души, ранените са около 500, а спасените – 356 човека. По последни данни в неизвестност са около 150 жители. Това съобщи представител на пожарно-спасителните служби в общината Тайнан, пострадала от удара на стихията, предаде Кросс.

Земетресение с магнитуд 6.4 по Рихтер разтърси вчера Тайван. Трусът засегна най-силно град Тайнан, разруши 16 сгради и взе жертви. Зрелищно рухна 17-етажна сграда. Говорител на градските власти заяви, че се предполага, че под развалините й има около 130 души. Рухването на сградата причини смъртта на 21 души.

Кметът на Тайнан Лай Чънтъ заяви в телевизионни интервюта от мястото на срутеното здание, че техниката е засякла признаци на живот от поне 29 души, които са заклещени под развалините. Издирването на оцелели продължи цяла нощ, 14-годишно момиче бе спасено, след като било заклещено под отломките в продължение на 27 часа. Издирвателните действия са се забавили, защото спасителните екипи трябва внимателно да отместват развалините и камъните на ръка, за да не наранят възможните оцелели, допълва изданието.