Деян Дянков се среща с бургаските корабостроители

Изпълнителният директор на “Бургаски корабостроителници” Деян Дянков ще се срещне със съкратените работници. Срещата е насрочена за утре, 6-ти януари от 8 часа сутринта. Това стана ясно по време на днешната блокада, която уволнените корабостроители организираха, предаде Gramofona.com.
За трети път те блокират кръстовището до Старата поща. По този начин работниците искат да се обърне внимание на техния казус. 140-те служители на “Бургаски корабостроителници” бяха съкратени без предизвестие от новото ръководство на 6-ти декември. Всички те вече са регистрирани в Бюрто по труда.
Съкратените са завели и съдебен иск за неправомерното си уволнение. Оказа се, че прословутите септемврийски заплати, които бяха преведени преди празниците, не са стигнали до всички. Част от работниците признаха днес, че така и не е имало превод по банковите им карти. Те обаче нямат представа защо не са получили парите си.
Междувременно се разбра, че Руска аукционна къща е пуснала за продажба “Бургаски корабостроителници” в своя сайт. Предприятието е разделено на три части. Първата от тях е основният завод, обявената начална тръжна цена е от 130 млн. евро. Отделно се продава пристанището към завода. Неговата начална цена е 12 млн. евро, Кораборемонтната част пък е оценена на 65 млн. евро.