До 15 градуса днес

Денят ще е тих. В Западна и Централна България облачността ще се разкъсва, докато на североизток ще остане значителна. В часовете следобед ще има краткотрайни превалявания в крайния Североизток, в Стара планина и в масивите на Югозапад, както и в някои райони около тях. Дневни температури – в интервала 10-15 градуса.

В района на връх Свети Никола и Паметника на свободата “Шипка” – променлива облачност с разкъсвания до обяд. След това, до вечерта има повишена вероятност за краткотраен валеж от дъжд. В светлата част от деня – вятърът ще е по-осезаем около обяд с пориви до 20-25 километра в час. Температури сутринта – около 3-4 градуса, следобед – до 10-11.

Последният почивен ден от поредицата около националния празник (понеделник) ще е с мъгли сутринта, слънчев около обяд с температури между 13 и 18 градуса и с увеличаваща се облачност до вечерта. Температури в топлите часове – между 12 и 17 градуса.

В резултат на поредица средиземноморски смущения, в периода 5-8 март дните ще са облачни с валежи, в отделни точки на страната – в значителни количества. В първия от дните в Югоизтока е възможна гръмотевична активност. В по-високата част на планините в Западна България ще падне обилен мартенски сняг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *