Жена се самозапали пред сградата на президентството

Жена се самозапали пред сградата на президентството днес. 39-годишната жена е фотографката Лидия Петрова и е работила във вестник “Труд”. Тя е с 90% изгаряния по цялото тяло и главата, както и на дихателната система. В момента жената е в кома и е поставена на апаратна вентилация, стана ясно от думите на началника на клиниката по изгаряния в „Пирогов” проф. Огнян Хаджийски. Тя е настанена в реанимацията на Клиниката по изгаряне на „Пирогов”. Лекарите от екипа му се борят за живота й, но не са оптимистично настроени, информира Кросс.

По предварителна информация има данни жената да има някакво психично страдание, не е уточнено какво точно. Проф. Хаджийски уточни, че мъжът на жената я е посетил в болницата, като е казал, че тя се е притеснявала за бъдещето на детето си.

Самозапалването на жената пред сградата на Президентството днес не е сензация, а трагедия. Много е лесно този случай да бъде поет от политическото злободневие и употребен за неговите цели. С други думи, съдбата на тази жена да бъде връчена в ръцете на хора, които са склонни да злоупотребяват за своето надделяване в конюнктурна политическа борба, заяви психиатърът д-р Николай Михайлов пред TV7.

Самоубийството не е решение нито на човешки, нито на политически въпрос. В българската среда такъв тип трагични жестове бързо потъват, както се казва всяко чудо е за три дни, което е ужасно, допълни психиатърът.