Жълт код за силен вятър в Бургаска област

Жълт код за силен вятър е обявен за днес за Бургаска и още 12 области на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Разград, Сливен, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. На тези места ще духа временно силен южен вятър с пориви до 20 – 24 метра/секунда. Очаква се в следобедните часове вятърът да отслабне.

Жълт код за обилни валежи е обявен за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Днес ще е облачно, на много места ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са по количество в южни райони и там ще прегърми. Ще духа умерен, в източната половина от страната силен вятър от юг-югоизток, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са предимно между 11° и 16°. През нощта срещу понеделник в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е предимно умерен. С него температурите ще се понижават и на места там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, с валежи от дъжд, на отделни места по южното крайбрежие придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е значително по-ниско от средното за месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *