Зам.-министър ще постави в Бургас началото на проект за подобряване на сигурността между България и Турция

На церемония в Бургас ще бъде връчен договор за изпълнението на проект „Повишаване на капацитета и подобряване на сътрудничеството на правоприлагащите органи на територията на областите Бургас, Хасково и Ямбол, Одрин и Къркларели в областта на миграцията“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ VІ-А ИПП България – Турция 2021-2027 с над 1,7 млн. евро. Събитието ще се състои утре – 28 ноември, от 11:00 часа в Експозиционен център Флора.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева и заместник-министърът на вътрешните работи  Ивелина Дундакова ще връчат договора, с който стартира изпълнението на различни по вид дейности, целящи укрепване на капацитета на националните системи за противодействие на миграцията в трансграничния регион чрез подобряване на функционалните и оперативни възможности.

На събитието ще присъства г-н Толга Оркун – генерален консул на Република Турция в Бургас и представители на местната и централна власт в региона.