Захариев: В ГЕРБ няма класа

В правителството половината хора са с дясно мислене, а БСП е повече българска отколкото социалистическа. В тази партия текат процеси, които задават нов тон – доста по-либерален, отколкото хората си мислят. Това заяви в “Предаването на Карбовски” по TV 7 депутатът от “Коалиция за България” в 42-рото Народно събрание Мартин Захариев. Според него ние българите сме като болен пациент, който не е толкова зле, че да умре, но е толкова болен, че лекарят не може да го излекува, ако болният не пожелае това. В този ред на мисли на правителството на Пламен Орешарски трябва да се даде шанс.

 

За себе си Мартин Захариев каза, че не робува на идеологии, приел е роля, която ще си изиграе и ще си свърши работата. “За да си депутат трябва да си почтен, работлив, експерт, а аз съм и трите”, обясни той. По думите му, от 84 души в парламентарната група на БСП, 52-ма са нови, повечето от които с интересни кариери. Той обаче е огорчен от факта, че в Парламента няма дясно, защото през годините може хората там да са се карали, но са имали класа. В ГЕРБ обаче няма класа.

 

По щекотливата тема за промяната на закона, касаещ тютюнопушенето, той подчерта, че няма да има отмяна на забраната, а ще има ограничения към нея. “Икономически претенции имат ресторантьорите, а искането да не се пуши отива в здравната категория. Винаги ще има недоволни, каквото и да е решението, ще има протести”, смята Захариев. Той заяви, че ще призове в пленарната зала промените да се гласуват явно и по съвест./КРОСС/

1 коментар

  1. “За да си депутат трябва да си почтен, работлив, експерт, а аз съм и трите” -Плейбой,егоист,медиен експерт/реклама/-приел е в поредната партия новата роля, която ще си изиграе и ще си свърши собствената работа.