Зрелостничката Деница Контева е на първо място в Бургаска област

Станаха известни обобщените резултати от матурите за 12 клас в Бургаска област. 41 зрелостници от СОУ”Любен Каравелов” – Несебър се явиха на задължителната матура по български език и литрература. Средната оценка от нея е много добър 4.756. С нея несебърското училище се нарежда на седмо място сред 49-те училища в областта.

На държавния зрелостен изпит по философски цикъл СОУ”Любен Каравелов”-Несебър е на първо място в областта с успех мн.добър 5.35, постигнат от Деница Контева. На матурата по биология и здравно образование училището заема второ място в Бургаска област с успех отличен 5.75, постигнат от Иван Атанасов и Кристиян Попов.
На матурата по английски език, която избраха 14 ученика представянето е традиционно много добро – 5.293 и съответно пето място в областта. Матурата по руски език донесе шесто място на несебърското училище с успех 4.53.
И през тази учебна година най-масовата матура беше тази по география и икономика. На нея се явиха 25 зрелостника. Те постигнаха среден успех добър 3.804 – 13-то място сред 41 училища от цялата област.
Цитираните по-горе резултати от държавните зрелостни изпити нареждат несебърското училище сред водещите учебни заведения в Бургаска област. То разполага с много добра материално-техническа база и висококвалифицирани специалисти. За втора поредна година в училишето е обявен прием след завършен 7 клас в две паралелки – Технологичен профил: Информационни технологии и Чуждоезиков профил: Английски с руски език.
Мара МОМЧИЛОВА