И този път правилото „Фани”* така и не се приложи на турнира по петанк в Несебър

DSCF38 copy

Международният турнир по петанк, организиран от Дамския спортен клуб и приятели по петанк-София се проведе за пети пореден път под патронажа на председателя на Общинския съвет-Несебър Благой Филипов.
На турнира се събраха над 50 състезатели, сред които имаше участници от Германия и Словакия.Състезанието се проведе на северната панорамна алея в новата част на Несебър за 3 дни в 4 дисциплини: „триплет”, „дублет”, „тет а тет” и „избиване”. В крайното класиране в „триплети” на първо място се класира отбор „Джимакс” в състав: Джими, Христо и Емануил; на второ място е „Пловдив-1”: Янко, Въльо и Станчо; на трето „Отбор – Русеви”: Емил, Орлин и Иво. В „дублети” първи стана отбор „Яба даба ду”: Вилхем и Джими; втори са „ Пловдив-1”: Янко и Въльо; трети „Макс”: Христо и Емануил. В „Tет а тет” – жени: първото място бе за Румяна Чолакова; второто-за Ралица Манчева; третото- за Диана Михайлова.При мъжете първи стана Удо от Германия; втори е Щефан, също от Германия; трети е Петко Манчев. В „Избиване” при жените първа се класира Даниела Дикова; втора – Румяна Чолакова; трета- Ралица Манчева.При мъжете първи е Михал от Словакия; втори- Вилхем Балтаджян; трети- Стефан Иванов.

Максим МОМЧИЛОВ

 

* При аматьорската петанка съществува правило, че ако единият отбор загуби 0:13, играчите на другия си свалят панталоните. Правилото се казва „Фани“, тъй като е въведено от една френска любителка на играта на име Фани. И при провеждането на петия турнир в Несебър така и не се стигна до такъв резултат .