Какво отговори преговорният екип на ПП-ДБ

Преговорният екип на ПП-ДБ също даде извънреден брифинг по повод преговорите с ГЕРБ-СДС, на която лидерите на коалицията ПП-ДБ обявиха, че нищо не е загубено. Те предложиха на преговорния екип на ГЕРБ-СДС да обсъдят споразумението им за общо управление, което вече било почти готово.

Кирил Петков даже обяви, че от тяхната коалиция били готови да им предоставят 7 министри, заедно с Мария Габриел като премиер и външен министър.

Лидерите на ПП-ДБ призоваха утре Мария Габриел да не връща празна папка на президента Румен Радев.

Христо Иванов пък настоя, че не разбира защо се протака подписването на споразумението, което било подготвено заедно с екипа на ГЕРБ-СДС.

“Никога не е имало такава политическа криза, която имаше в последните две години. Всичко вървеше много добре, готови сме да публикуваме този документ, не разбирам защо се подлага под съмнение подписването му, а и с какви аргументи. Надяваме се утре да бъде подписан – минал е през три преговорни етапа, ако има конкретни предложения, сме готови да обсъдим. Нямаше никаква причина да се отказваме, да го довършим, за да можем утре да го подпишем”, призова той.

По думите му за тях е важно не кои ще са министрите, а реформите в съдебната система, регулаторите и в службите

“Нищо не е загубено, нищо не предполага да се взривява каквото и да е било, много разчитам на Мария Габриел да довършим реформите в тези три много важни сектори на България и да продължим управлението, за да не вкарваме държавата в криза”, настоя Иванов.

Ген Атанас Атаносов пък открито призова лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов да се намеси и преговорите да спрат да буксуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *