Какво предвещава 2017-та година според нумерологията

Науката за числата води началото си от древногръцкия мислител и философ Питагор. Тя изследва съответствията между числата и принципите, върху които е построен светът, закономерностите които го движат и проекцията на числата в живота на хората. Според нумерологията  2017 дава общ сбор 10=1. Ето какво  предвещава тази вибрация:

1 е начало. Трябва да избягаме предразсъдъци  и да започнем да мислим и действаме независимо. Това е също една проява на вибрация 1 , която ни подтиква да проявим нашите лични способности и уникални таланти, да проявим решителност и действие като запазваме индивидуалността си. Трябва да приемем, че сме финиширали по един път и пред нас се открива нов. Започваме отначало. Това е трудно, но и приятно.

Числото 1 освен това е свързано с планетата Марс и символизира дейност, борбеност и активност. В най-добрата си проява вибрацията носи лидерство, индивидуалност, решителност, както и действие и устрем да вървим напред. В негативен аспект обаче 1 като енергия може да се прояви с агресия, жестокост и насилие. Разбирането на тази основна вибрация може да помогне да се проявяват положителните качества, както и да се преодоляват и избягват негативните.

Вибрацията на числото 2 е съвкупност от чувствителност, възприемчивост и желанието ни да се грижим. Тя създава необходимост от хармония, както и желанието да се постигне това чрез дипломация и грижа за другите. Ще се обърнем към Човека. Астрологично 2 се свързва  с Луната, планетата на чувства, инстинкти и въображение. От тази гледна точка е и развитието на по-сърце центрирани отношения, чувство на добър подход към живота.

Нулата през 2017 г. ще дава бързи съзнателни решения. Тласка ни към конструктивни промени.  Нулата през 2017 г. посочва огромния потенциал за създаване на нова посока. Нулите имат скрита енергийна сила, с която трябва да се борави разумно и креативно. Нулата изразява свободната проява на човешката воля, но и отговорността за предприетите действия.Това е началото, от което са създадени всички други числа . Заедно с 1 това е вибрация на цел, амбиции и действия. Може обаче да се проявява негативно с агресия и егоизъм.

Числото 7 е свързано с Нептун, планетата, която предоставя препятствия в нашия духовен растеж и ни настройва към вдъхновяващи и универсални енергии. 7 е числото, което урежда ритъма на живота. В древността е имало 7 планети, които са имали влияние върху събитията на земята, и които са свързани със седемте дни от седмицата. Има 7 цветове в спектъра, седем ноти в музикалната скала. 7 се появява често в природата – цъфтящи растения от чист щам имат седем листенца – лотос, е един такъв тип.  Нови лидери идват на власт , нови идеи. Ще се действа с промени в закони , обхващащи цели държави, големи и малки градове, области и т.н.

За България 2017 година е началото на нов 27-годишен цикъл. 2017 е година на потегляне в нова посока, без обръщане на поглед в миналото. Ако през 2016-та сме имали идеи и готовност за промени, но сме усещали несигурност и забавяне на процеса, то сега идва период, когато ще можем да разгърнем таланти, потенциал и способности на личностно ниво. Новият път е пред нас. Нищо не може да се отлага.