Кмет и областен управител връчиха „бизнес оскарите” на най-добрите

За 24-ти път Бургаската търговско-промишлена палата (БТПП) награди фирми и организации, които тази година са проявили отличен бизнес нюх и са допринесли за икономическото развитие на региона. Кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Павел Маринов връчиха наградите снощи заедно с председателя на палатата Цанко Иванов.

Най-престижните отличия – статуетка „Порив” и почетен диплом тази година получиха 6 фирми и организации. Сред тях са „ЛЕО – Бетонови изделия” – за направени големи инвестиции в производствени мощности и успешни публично-частни партньорства, и за постигнати отлични резултати през настоящата година. Фирмата притежава най-големия завод за бетонови изделия в страната, нейната продукция в момента минава тестове, за да участва в новата визия на площад „Тройката”. Това е поредното отличие за „ЛЕО – Бетонови изделия”, което се дължи на доверието на всички наши партньори, подчерта при получаването на наградата управителят на фирмата Иван Димитров.

Статуетки „Порив” и почетни грамоти получиха още:

„Свободна безмитна зона-Бургас” – за нови инвестиции в разширяването на складовата база и привличането на чуждестранни фирми на българския пазар.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – за най-голяма инвестиция, правена в бургаското летище през последните десетилетия и чудесен пример за публично-частно партньорство.

„Кроношпан – България” – за модерни научни и технически нововъведения в областта на технологията за обработка на дървесина и полимерна химия, както и за активна работа с палатата.

„Победа” АД – за увеличаване на продуктовата гама и завладяване на нови външни пазари.

Общинската фирма „Бургасбус” също бе наградена заради отличните условия, в които в момента пътуват бургазлии. Тя взе статуетка за създаване и модернизация на интегрирания градски транспорт, за пълно обновяване на автобусния парк, и осигуряване на комфорт на пътуване.

Още шест фирми и организации получиха почетни грамоти. За откриване на нови работни места и създаване на производство бе отличена фирма „Сортсан”-Карнобат. За високото качество на своята продукция с голямо разнообразие на месни деликатеси с отлични вкусови качества и за производство на екологично чиста продукция, и използването на оригинални български рецепти грамота получи – фирма „Странджа ИМ” ООД.

За разширяване на дейността и въвеждане на иновативен подход при складиране и обработка на товари, спомагателни дейности, както и пощенски и куриерски услуги – бе отличена „Джаимекс” ООД. За прилагане на иновативни подходи в сектора на високите технологии и увеличаване броя на клиентите грамота получи и „Комнет България холдинг”.

Сред наградените е и кметството в Българово – кметът на града Йордан Йорданов бе поощрен за успешна реализация на проекти, подобряващи качеството на живот в Българово.

Като признание за добрата съвместна работа при предоставяне на услуги на бизнеса от двете страни на границата, както и за успешното осъществяване на съвместни проекти бе отличена Търговско-промишлената палата в Одрин.

Специалната награда на палатата за 2013 год. бе връчена на г-н Станчо Станков, представител на БТПП в Сунгурларе и Карнобат. Признанието е за усиления му труд за популяризиране дейността на институцията. Г-н Станков е собственик на фирма „Диамант 99” ООД – Карнобат.

Палатата отличи и бургаската фармацевтична компания „Фаркол” като дарител на 2013 г.

 

1 коментар

  1. Сега от вашата статия научих, че имало подобно награждаване за проявилите се с отличен бизнес нюх и тези, които са допринесли за икономическото развитие на региона.Всичко това е страхотно и дано да продължават с наградите, тъй като по този начин всяка една фирма има още по- голям интерес да се докажа, за да бъде след това пред всички номинирана и евентуално да спечели, най добрите награди.Действа стимулиращо според мен и съм сигурна, че и други ще вземат вашият вариант за действия.Честито на всички победители и да им пожелаем догодина още по – големи у важни успехи.