Комедията „Политикани” на 17 септември

130 години от рождението на Рачо Стоянов се навършиха на 7 октомври 2013 г.. ДТ”Невена Коканова” гр. Ямбол отбелязва този юбилей с началото на репетициите на неговата комедия “Политикани”. Всичко в тази пиеса сякаш се случва днес. Пред очите ни алчни и безкомпромисни хора се обединяват от стремежа си за власт. В един малък български град войнстващата партизанщина превзема умовете на хората. Местните партийни величия са гладни за власт хора, които съсипват дома и живота на всеки, по-различно устроен човек. Партийните им страсти са само средство към една-единствена цел – “Да крадем безнаказано”.
Написана през 1920 г., комедията е открита в тефтерчето на Рачо Стоянов едва след смъртта му. Трупата на театъра с много амбиция и с безкрайно удоволствие се заема със задачата отново да открие и пресъздаде този много талантлив, интересен и за съжаление толкова актуален текст, казва Дияна Радева, която е режисьорка на постановката. Сценографията и костюмите са на Пламена Дичева.
Представлението ще се играе в залата на читалище “Просвета 1888” гр. Поморие на 17.09.2015 г. /четвъртък/ от 19.30 ч. Цената на билетите е 5, 6 и 8 лева.