Концерт събира средства за лечение на болна учителка

Благотворителен концерт в подкрепа на дългогодишната преподавателка и културен деец Надежда Райкова ще се състои на 24.11.2016 г. в НХК. Началният час е 19.00 часа, а билетите са на стойност от 5 лева. В спектакъла ще се включат множество популярни лица от културния живот в града. Сред тях са хор “Родна песен”, хор “Милка Стоева”, Мери Калудова, танцова школа “Дюн”, КСТ “Бургас 75”, Пени Ставрева, Пейо Пантелеев, Мустафа Чаушев, Георги Милтиядов, Валери Еличов и младежката му театрална група и други.

Надежда Райкова е педагог, отдал 25 години от живота си за обучението и възпитанието на децата на Бургас (20 години в СУ “Димчо Дебелянов” и 5 години в  НБУ “Михаил Лъкатник”). Тя е и активна художествена личност, с активно участие в културния живот на Бургас. Освен това, Надежда е и майка на две млади момичета, едното от които ще бъде абитуриент тази година.

Разболява се през 2014-а година, като претърпява две неуспешни операции в Бургас, следвани от лъчетерапия. Към момента е засегнато и дясното й око. Единствената надежда е операция Германия, която трябва да бъде извършена в най-скоро време, но цената и е непосилна за самотната майка.

Операцията е високорискова, но ако не бъде извършена скоро има опасност да бъде засегнат и мозъкът. За целта семейството се нуждае от 50 000 евро, които ще послужат за интервенция и лечение в клиника Heidelberg University Hospital, в град Хайделберг.

Благотворителна акция тече и във Facebook, където също тече благотворителен базар, в който може да се включи всеки желаещ с вещ или като купувач – дарител. В страницата на базара можете да откриете и къде са поставени кутии за дарения в полза на бургаската учителка.

Ръка можете да протегнете и чрез банков превод по сметка:

Титуляр: Надежда Райкова
SWIFT (BIC): UNCRBGSF
В БГ лева: IBAN BG18UNCR70001522761812
В евро: IBAN BG88UNCR70001522761813