Криминално проявен измами пенсинери като социален работник

В резултат на допълнителните полицейски действия по отношение на задържания 38 – годишен криминално проявен мъж от Каварна, осъществил измама на 87 годишна бургазлийка, представяйки се за социален работник, раздаващ увеличение на пенсиите, на която чрез заблуждение дал неистинска банкнота от 100 лв., а срещу нея получил ресто от 50 лв., е установено, че П.С. е извършител и на следните други престъпления, осъществени по идентичен механизъм:

– кражба от 76 годишна бургазлийка от к-с «Изгрев», осъществена на 05.09.т.г., като от пенсионерката е взета оставената без надзор сума от 400 лв.

– измама на 82 годишен бургазлия от к-с «Лазур», осъществена на 02.10.т.г., при който на пенсионера са предоставени три неистински банкноти с номинал 100 лв., а той върнал сумата от 250 лв.

– измама на 90 годишна бургазлийка от к-с «Зорница», осъществена на 08.10.т.г., която дала 50 лв.

– кражба от 88 годишна бургазлийка от к-с «Лазур», осъществена на 16.10.т.г., като от пенсионерката е взето оставено без надзор портмоне, съдържащо сумата от 240 лв.

– кражба от 78 годишна бургазлийка от к-с «Изгрев», осъществена на 21.10.т.г., като от пенсионерката е взета оставена без надзор дамска чанта, съдържаща : сумата от 28 лв., лични документи, мобилен телефон, мъжки метален часовник и позлатена брошка

– кражба от 82 годишен бургазлия от к-с «Лазур», осъществена на 21.10.т.г., като от пенсионерът е взета в момент на безнадзорност сумата от 200 лв.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на криминално проявения П.С. продължава от служители на градските Районни управления «Полиция» в Бургас.