Кубрат Пулев спука от бой Тигъра

Кубрат Пулев спука от бой опитния Тони Томпсън, за да защити Интерконтиненталната си титла и вече е официален претендент за шампионския пояс на Владимир Кличко. Кобрата изигра страхотен тактически мач и засипа с удари 41-годишния американец, предаде Vsekiden.com. Тигъра по чудо се задържа на краката си до края. Все пак след 12 изиграни рунда Пулев показа категорично, че е по-добрият боксьор от двамата и победоносно вдигна ръцете си пред близо 30 българи в залата в Шверин, Германия.

Пулев остана непобедим на професионалния ринг, след като записа 18-та си поредна победа. И тримата съдии дадоха повече точки на Пулев – съответно 116:112, 118:110 и 117:111.

„Искам да благодаря на цялата публика в България, в залата. Имаше критични рундове, в които заради умората и опитът на противника слите бяха изравнени. Даже първите рундове бяха за него. Искам да благодаря на всички пред телевизионните екрани. Нека знаят, че българите сме номер 1. Всичко това е за България! За нашата гордост”, заяви минути след срещата пред „Диема” Кубрат Пулев.

„Томпсън се опита да ме притисне, но не му позволих. Просто изчаквах моят момент. Но не трябваше да рискувам, защото ударите са много тежки и една аркада можеше да развали мача. Всеки един удар много разсейва и разконцентрира. Бяхме направили така стратегията, че да не получавам удари, а в същото време да пласирам от всякакъв ъгъл”, добави Кобрата.

Големият българин сега ще изчака изхода на срещата между Владимир Кличко и Александър Поветкин на 5 октомври. По всяка вероятност евентуален мач за световната титла ще се проведе в началото на следващата година. „Чакам мачa на 5 октомври, за да видим кой измежду Кличко и Поветкин ще победи. Аз мисля, че ще е Кличко. Но аз не съм във върхова форма, мога много повече. В следващите мачове и по-специално за мача за световната титла ще тренирам още повече. С божията помощ и с българите зад мен ще направим фурор”, завърши Пулев