Курсовете на „М-Бус” между Бургас и Поморие стават на кръгъл час

От 1 ноември най-големият бургаски превозвач „М-Бус” въвежда ново разписание по линията Бургас – Поморие. Автобусите вече ще тръгват на всеки кръгъл час – от 06:00 ч. до 20:00 ч.

„Въвеждането на новото разписание е свързано с изискванията на Наредбата за обществен превоз на пътници. Според последното й изменение трябва да заработят нови правила за интервали между курсовете при различните видове транспортни схеми. По линии, с които се обслужва областна транспортна схема, интервалите трябва да бъдат 1 час”, каза Румен Христов – управител на „М-Бус”.

Новото разписание реално запазва съществуващия до момента брой курсове, но ги разпределя пропорционално между „М-Бус”, като бургаски превозвач и този в община Поморие, чийто график също се променя от 1 ноември.

В Бургас автобусите тръгват от автогара „ЮГ”, като сега това ще става от нов сектор – № 1А, който ще бъде обособен между сега съществуващите 1-ви и 2-ри сектор. Това се налага понеже от досегашния тръгваха и автобусите за Созопол, а с влизането в сила на новата схема би станало застъпване в часовете.

Направлението Бургас – Поморие е едно от най-натоварените през цялата година както през летния сезон, така и през зимата, когато основният пътникопоток е от ученици. Кондукторите по линията са с касови апарати и вместо билет издават фискален бон. Превозвачът е сред първите, които изпълниха изискването за въвеждане на фискални устройства при издаването на билетите.

Със започването на учебната година от „М-Бус” започват да се натъкват на ученици с фалшиви абонаментни карти. Последните три случая са от близките няколко седмици.

„Натъкваме се на фалшиви карти, които очевидно са издадени от един и същи човек. Това са не добри фалшификати, върху сканирана хартия, която МБУС вече не използва. Ние имаме опит в борбата с подобни злоупотреби. Отделно в самите карти са вградени няколко елемента, чрез които кондукторите могат да разпознаят дали картата е истинска. Затова е по-добре опити за фалшификация на карти да не се правят”, каза Румен Христов.

 

2 Отзиви

  1. Анонимен

    Този Румен Христов не се наяде.Как няма да се появят фалшиви карти като той увеличи 400 пъти картите за транспорт?Телето не даваше билети на пътниците и си прибираше парите в джоба.Затова се въведе касовия апарат!

  2. анонимен

    Защо го няма по-късния автобус от Бургас за Поморие,кмете?Много е неудобно за работещите!Миналата година имаше протести за неудобното разписание на влаковете, а сега следва да има протести за неудобните автобуси!