Лайънс клубовете: Да спрем „войната“ по пътищата!

На Общото събрание на Асоциацията на Лайънс клубовете-Дистрикт 130 България, по предложение на Красимир Косев-секретар на ЛК-Несебър и председател на Зона „Изток“, единодушно бе приета следната

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА „АСОЦИАЦИЯ НА ЛАЙЪНС КЛУБОВЕТЕ”-ДИСТРИКТ 130 БЪЛГАРИЯ

ДО
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми дами и господа,

lions_blue_yelowПрез последните години сме свидетели на ужасяваща „война”по пътищата,която оставя след себе си нещастие и смърт. Самонадеяни шофьори, яхнали мощни автомобили, газят по шосета и улици стотици възрастни,младежи и невръстни деца, дори на пешеходни пътеки и тротоари.

Ние, на АЛК Дистрикт-130 България сме дълбоко разтревожени от това безумие по улиците и пътищата,което трябва да бъде спряно.

Нашите членове, част от високоуважавана международна организация Лайънс интернешанъл ,повече от двадесет години работят за развитие на обществото под девиза „Ние служим!”. Подпомагаме нуждаещите се и стимулираме успелите, но не можем да бъдем безразлични към хора, които безразсъдно сеят нещастие, сълзи и смърт!

Настояваме компетентните държавни органи,които и сега имат достатъчно възможности ,да ограничат и спрат тези, които не мислят нито за собствения, нито за чуждия живот.

При необходимост да се приемат и прилагат още по-строги законодателни и превантивни мерки, за да можем поне малко да се доближим до други европейски държави,където санкциите към подобни престъпления  са много по-строги.

Ако това стане, ограничените ресурси на държавата ни,ще могат да се насочат към сектори като наука, култура, образование и здравеопазване, към възпитание и уважение на човешките ценности и живота.

Уверяваме ви, че както до сега, нашите клубове и членове ще продължат да работят с подрастващите и възрастните, за спазване правилата за движение, и за възпитание в непримиримост към нарушителите.

Дистриктуправител АЛК Дистрикт-130 България:
Марин Филин

Панагюрище-30 май 2015 г.