“Лудогорец” пребори “Партизан” в Белград

Българският шампион Лудогорец си осигури място в плейофите за класиране в груповата фаза на Шампионската лига. Орлите не успяха да победят Партизан в двата мача помежду им, но продължава напред поради по-добрата си голова разлика, след 0:0 у дома и 2:2 в Белград. Разградчани ще научат името на следващия си съперник в турнира на 8 август (петък), когато се тегли жребия за следващия кръг в турнира. Все пак българският шампион си осигури поне класиране за групите на Лига Европа дори при загуба в плейофите, което означава, че страната ни ще има представител в Европа поне до декември месец тази година.

В реванша в Белград шампионът на България поведе в резултата още при първата по-сериозна опасност пред вратата на Партизан. Марселиньо откри резултата в 19-ата минута, като топката се удари и в бранителя на Партизан Бранислав Трайкович. Голът обърка отбраната на Партизан допълнително и в 22-ата минута Марселиньо вкара втория си гол в мача и втори за Лудогорец, за 0:2. В 30-ата минута Петер Шкулетич се възползва от грешка в отбраната на Лудогорец и намали резултата на 1:2. В 35-ата минута отново Шкулетич използва нови проблеми в отбраната на Лудогорец и изравни резултата.

В 40-ата минута тимът на Партизан остана с десет души след червен картон на Бранислав Трайкович. Защитникът получи червен картон за удар без топка на Роман Безяк. Словенският голмайстор на орлите от миналия сезон пък бе сред големите длъжници, след като изпусна няколко чисти положения пред противниковата врата в хода на мача.

Второто полувреме бе равностойно, като най-чистото положение за гол за Лудогорец бе в 54-ата минута. Тогава резервата Върджил Мисиджан удари греда от пряк свободен удар, а при добавката .Роман Безяк също нацели гредата. До края силни изяви в отбраната на Лудогорец имаше Александър Александров.

С победата Лудогорец си гарантира и минимум 1.3 млн. евро при най-лошия възможен изход за тима от тук нататък – участие в групите на Лига Европа. Българският шампион за втори пореден път стига до плейофната фаза преди групите на Шампионска лига, като минлия сезон бе спрян от швейцарския Базел след две загуби, но пък орлите направиха същински фурор с участието си във втория по сила европейски клубен турнир, където достигнаха до четвъртфиналите./КРОСС/