“Лудогорец” се класира за груповата фаза на Лига Европа

ludoprecЛудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа след драматично равенство с Марибор. След 0:0 в Разград шампионите направиха 2:2 в Словения и продължиха с повече голове на чужд терен.

Това ще бъде шесто участие на орлите в тази фаза на турнира. Те отново ще бъдат и единственият тим от България, който ще играе в Европа до зимата.

Двата бързи гола за Лудогорец

Зелените бяха водени от тандема Станислав Генчев – Здравко Здравков. Те замениха временно уволнения през уикенда Стойчо Стоев. Гостите имаха шанс в 14-ата минута, но Вандерсон стреля слабо от добра позиция. Лудогорец обаче поведе в 17-а минута, когато Марселиньо се разписа красиво за 0:1. Десет минути по-късно Кешерю вкара за 0:2 от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Вилер срещу Сисиньо. Зелените нямаха проблеми до края на първата част и се оттеглиха на почивка със солиден аванс. Марибор имаше само един шанс – Кронаветер излезе сам срещу Пламен Илиев, но би неточно.

Двата бързи гола за Марибор

Всичко обаче се промени само за седем минути след почивката. Първо ветеранът Маркос Таварес вкара за 1:2. 35-годишната резерва мина между Моци и Форстър и преодоля Илиев. При това само 5 минути, след като се бе появил на терена.

В 72-ата минута Марибор изравни. Руди Пожег центрира от пряк свободен удар, но всички се разминаха с топката и тя влетя в мрежата на Илиев. До края домакините натиснаха сериозно. Те бяха близо до трети гол в края на редовното време. След центриране отляво Моци се размина с топката, тя се отби в крака му и се удари в гредата, след което излезе.

В третата минута на добавеното време словенците имаха нов шанс, но го пропуснаха.