Математика без граници

matematika_nesebar

70 ученици от втори до седми клас на СОУ”Любен Каравелов”– Несебър се включиха в зимния кръг на международното състезание „Математика без граници”.

Състезанието се провежда дистанционно – в него участват ученици на възраст от 8 до14 г. от България, Русия, Турция, Казахстан,Узбекистан и други страни, като решават турнирните задачи в училищата си, без да пътуват. Всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група/клас с продължителност за решаването му 60 минути. Броят на задачите в теста е 20, от които 15 са с избираем отговор, а 5-със свободен.  Задачите се съставят от екип от специалисти и консултанти и са съобразени с изучаваното учебно съдържание в съответните възрастови групи в различните страни.

Несебърските участници спечелиха 16 медала, в т.ч. 1 златен, 5 сребърни и 10 бронзови. Златото стана притежание на второкласничката Марина Апостолова. Сребърни медали получиха Калина Колева (II клас), третокласниците Алекса Георгиева, Ясен Жеков и Атанас Кръстев и четвъртокласникът Георги Апостолов. Бронзови медалисти са второкласниците Желязко Трепечов и Петър Чапкънов, третокласниците Цветелина Кирилова, Димитрина Цветкова и Ивон Иванова, четвъртокласниците Димитър Маренов и Христо Борисов, Цветелина Либчева (V клас), Симона Новоселска (VI клас) и Нелиян Илиев (VII клас). 54 ученика получиха сертификати за участие в международното състезание.

Тодорка Желязкова – директор на несебърското училище поздрави призьорите и техните преподаватели като им пожела още по-високи постижения в следващите етапи на „Математика без граници”.

                                                             Мара МОМЧИЛОВА