Местан: Ако обвиненията на Борисов бяха действителни, те отдавна щяха да са огласени

Протестирам срещу опита ритуално да се злепостави един политик, които получи легитимност не само в България, но и в цяла Европа като архитект на българския етнически модел. С тези думи лидерът на ДПС Лютви Местан коментира в кулоарите на парламента изказването на Бойко Борисов, който заяви, че Ахмед Доган е поръчал убийството му, предаде КРОСС.

Възразявам партията да бъде въвлечена в обслужване на тяснопартийни цели. Ако обвиненията на Борисов бяха действителни, те отдавна щяха да бъдат огласени и по тях да се работи, посочи той.

По думите му сме свидетели на едно активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт. Това не е демокрация, а посттоталитаризъм. Последният пристан на всяко едно авторитарно управление е етническия конфликт. Нашите избиратели обаче ще бъдат на висотата на гражданската си зрялост и ще дадат своя принос тези парламентарни избори да се проведат в спокойна среда. Спокойната среда е вашият ужас, защото в подобна среда ще загубите изборите, подчерта Местан.