Министърът на туризма на важна среща в Бургас

„Работим добре както с премиера Николай Денков, така и с вицепремиера Мария Габриел. Всеки член на това правителство работи в него по тяхна покана. От първия ден вярвам, че давам най-доброто от себе си и работя почтено и целенасочено”. Така министърът на туризма Зарица Динкова отговори на въпрос на журналисти в Бургас относно предварително договорената ротация в кабинета и оставането й на поста.

Самата оценка от бизнеса, че реформата в маркетинговата стратегия за Българското Черноморие е най-голямата стъпка за последните 30 години, правена в българския туризъм, е признание, което ме удовлетворява. То показва, че сме на прав път, допълни министър Динкова.

„За нас е важно не просто да привличаме туристи, но и да сме сигурни, че те ще се върнат. И също, че времето, което те ще прекарат тук е качествено и отговаря на изискванията и нуждите им.”, категорична бе Динкова. Тя се срещна с представителите на местните власти от област Бургас по повод старта на „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“.

Чрез Програмата одобрените черноморски общини само в Бургаска област получиха близо 2,4 млн. лв. от бюджета на Министерството на туризма, с които ще бъдат финансирани маркетингови дейности за популяризиране на родното Черноморие. „Нашата амбиция е през следващата година да направим Програмата още по-успешна. Виждаме, че общините не само работят в партньорство с нас и бизнеса, но и в партньорство с общини от вътрешността на страната.”, подчерта министър Динкова.

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че Програмата е отличен пример за интегрирана териториална инвестиция. „По този начин Програмата ни стимулира да работим с колегите от останалите черноморски общини и всеки един от нас даде максималното от себе си“, допълни още той.

На срещата беше поставен и въпросът за подготовката на предстоящия летен сезон, съобщиха от Министерството на туризма.

„Кметовете споделиха това, което традиционно обсъждаме преди старта на лятото – проблемите с водоснабдяването, канализационната мрежа и натоварването на пътната инфраструктура. Тези проблеми обаче не се решават за един ден. Имаме натрупване, но смятам, че амбицията да посрещаме проблемите, за да не тичаме след тях е един доста добър знак“, подчерта още министър Динкова. Тя се ангажира да постави належащите въпроси пред ресорните министерства. Освен това изрази готовност да повдигне пред Министерството на здравеопазването и темата за командироване на медицински екипи, по примера на командированите полицейски служители в пиковите моменти от сезона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *