Министър Динкова: България е сигурна и стабилна дестинация

„България е сигурна и стабилна дестинация. Именно това имаме като отзиви и от растящия брой италиански и испански туристи. Те споделят, че у нас се чувстват много сигурни, щастливи и спокойни“, заяви министър Зарица Динкова на среща с представители на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, съобщават от Министерството на туризма.

Министър Динкова подчерта, че растящият брой на ранните записвания, продиктувани от успеха на програмата за реклама на Черноморските общини, ще се отрази благоприятно и на хотелиерския и ресторантьорския бранш. „Реално така, още в края на миналото лято, започна подготовката ни за летния сезон през 2024 г.“, изтъкна министър Динкова.

Министърът на туризма подчерта, че е необходимо и активното участие и на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда и водите, които също имат много голямо отношение към качествената и сигурна туристическа услуга.

Министърът Динкова заяви, че министерството активно работи по разработването на инструменти, които директно да облекчат хотелиерския бранш у нас. Чрез тях, освен, че ще се намали влиянието и последиците от военния конфликт в Украйна върху бизнеса, но ще бъдат подпомогнати тяхната устойчивост и конкурентоспособност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *