Мира Радева ще съди Кольо Колев и Андрей Райчев

Мира Радева възнамерява да съди социолозите Кольо Колев и Андрей Райчев. Причината са нападките на колегите й относно данните за основните политически сили, които е получила агенцията й. Според нея тези твърдения са уронили престижа й.

“Мотивите са ясни – уронване на престижа. Колегите употребиха доста нападки срещу мен… Особено колегата Кольо Колев беше много активен. Той най-много ме нападна. А също и Андрей Райчев.”, споделя Мира Радева пред “168 часа”.

Споменатите социолози обаче нехаят за заканите на Радева. “Нека се пробва, но онези данни, за които говорихме, бяха абсолютни глупости. Аз многократно съм се сблъсквал с нейните манипулации преди избори и стоя зад думите си.”, категоричен е Кольо Колев, шеф на агенция “Медиана”. Социологът потвърди мнението си, че данните на Мира Радева за двойна преднина на ГЕРБ пред БСП са били в стила “една жена каза” и в дните преди изборите тя “трескаво се мъчела да заличи следите”.

Андрей Райчев от своя страна коментира: На прима виста изглежда смешно, но да видим дали наистина ще предприеме тази стъпка”, цитира Агенция Кросс.