Молебен при встъпването в длъжност на президента Радев бе отслужен в храм „Св. Ал. Невски”

В храм „Свети Александър Невски” Светейшият Български патриарх Неофит благослови новоизбрания държавен глава и отслужи Молебен, за да изпроси божията благодатна подкрепа в предстоящото му отговорно служение, предаде  Агенция Фокус.Встъпилият в длъжност президент Румен Радев и президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентите Маргарита Попова и Илияна Йотова запалиха свещи в храм-паметника.

Патриарх Неофит заяви, че властта винаги е свързана с отговорност. „Колкото по-голяма е властта, толкова Бог възлага по-голяма отговорност, защото, на който много е дадено, много ще се изисква“, поясни той.
„Многоуважаеми г-н президент, днес когато Бог възлага върху плещите ви огромна отговорност за живота и благополучието на милиони хора в твърде сложно и размирно време, Вие повече от всякога е се нуждаете от Божията подкрепа. За да е успешно вашето служение ще бъде необходимо да се вслушате в стремежите на българските граждани, да търсите това, което е полезно и добро за тях, това, което носи сигурност и мир. Ще са ви нужни особена чувствителност и мъдрост“, добави той.
Патриархът подари икона на Исус Христос на президента Румен Радев и му пожела на добър час.