Над Черноморието ще преобладава облачно време

Над Черноморието ще преобладава облачно, през нощта и утре преди обяд на места все още и мъгливо време, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от “Фокус”. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта ще се подобри и временно ще се затопли. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха ще са близки до температурата на морската вода: 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта дъжд ще превали на отделни места, главно в крайните южни райони, а утре ще превалява на повече места в Южна България, а до вечерта и над Източна, над 1200-1500 м валежът ще е от сняг. Вятърът от северозапад навсякъде ще бъде умерен. Над Черноморието ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд ще има преди обяд в южните райони, а по-късно през деня и на север. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Във вторник валежите от сняг ще продължат. Вятърът ще се ориентира от север, ще е умерен, временно силен, с него ще продължи да нахлува студен въздух. В следобедните часове от северозапад на югоизток валежите ще спират.

В сряда вятърът ще отслабне. Ще има разкъсана облачност, без валежи. Студено за края на ноември с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 9° и минус 4°, максимални – между минус 3° и 2°.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад и отново ще се усили. Ще има променлива облачност, но вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще се повишат.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.