Над 100 млн. от потребителите на Facebook не са хора

Над 100 млн. от потребителите на социалната мрежа Facebook не са хора. Това сочат данните от изследване на фирмата за маркетингови проучвания eMarketer, предаде КРОСС.
Кучета, котки, тостери са само част от нестандартните потребители на социалната мрежа. Дори създателят на Facebook Марк Зукърбърг е създал профил на своя домашен любимец, като кучето му Бийст има над 1,5 млн. приятели.
Общо около 1 млрд. са профилите във Facebook , около 889,3 млн. от тях са на реални хора. Тъй като интересът към социалната мрежа не намалява, прогнозите са, че през 2014 г. нейните потребители ще са 1,11 млрд.
В момента най-голям ръст се наблюдава в Индия, страните от Близкия изток и Африка. Във всеки от тези региони до края на годината се очаква да бъде отчетено увеличение на потребителите с 30%. В САЩ и Западна Европа процесът е с доста по-скромни темпове. Прогнозите са, че през 2017 г. потребителите на Facebook ще достигнат 54,7% от ползвателите на Интернет – днес числото е 42,6%.
Инвеститорите обаче се безпокоят, че тийнейджърите в развитите страни започват да губят интерес към Facebook и не го смятат за “готин”. Виждайки, че родителите им се присъединяват към социалната мрежа, те се отдръпват от нея. Притесненията са породени от данни, че 40 процента от младите потребители на Facebook очакват тази година да влизат в него много по-малко, отколкото в миналото.