Областният управител Вълчо Чолаков откри кръгла маса на тема „Туризмът днес”

Областният управител Вълчо Чолаков откри днес кръгла маса на тема „Туризмът днес”. Браншовата дискусия е организирана от Бизнес клуб към Национално сдружение „Младежки глас”. „Приветствам всички ваши идеи и проекти, които реализирате. Туризмът е структуроопределящ отрасъл за икономиката на Бургаска област”, каза при откриването на кръглата маса областният управител Вълчо Чолаков и допълни, че от Областна администрация – Бургас, като институция, ще намират винаги съдействие и подкрепа.

Целта на мероприятието е да се представят възможности, проблеми и средства за разрешаването им на бизнес организациите от сферата на туризма в Бургас и региона. Да се информират присъстващите за държавната политика в областта на развитие на туризма, предстоящите оперативни програми, касаещи бранша.

На браншовата работна среща присъстваха бургаският депутат Диана Йорданова, Лидия Георгиева от Министерството на туризма, Соня Енилова – председател на Бургаска регионална туристическа асоциация и представители на бизнеса. Г-жа Лидия Георгиева представи визията за развитието на туризма според Министерски съвет, а от Регионалната туристическа асоциация представиха предстоящите оперативни програми.