Община Бургас почиства превантивно речни корита, дерета и отводнителни канали

Община Бургас набляга на превенцията преди есенните дъждове. Със свои сили и с помощта на затворници в момента тя извършва по график ръчно почистване на речни корита, дерета и отводнителни канали. Почистване с тежка техника бе извършено още напролет, като на места се наложи машинно удълбаване. Уточняваме, че Община Бургас извършва тези дейности в границите на населените места, а извън тях това лято активно действа Областна управа.

Вече приключи почистването в селата Рудник, Черно море, Брястовец, Братово, Равнец, Извор, Драганово, Изворище, в град Българово, в кварталите Банево, Ветрен и Лозово. В самия град Бургас са обработени отводнителен канал в к-с “Изгрев” и водостоците в местностите “Отманли”, “Черниците” и “Ченгене скеле”. В момента се работи в село Димчево, а графикът продължава със селата Миролюбово, Маринка и Твърдица, с кварталите Долно Езерово, Сарафово и Крайморие, както и с две локации в Бургас – водосток в парк “Езеро”, под к-с “Зорница”, и около километър отводнителни канали в самия к-с “Зорница”.

Събраните клони и различни отпадъци се изваждат, струпват се на купчини по бреговете и се чака да изсъхнат. След това се извозват с техника до сметище.