Открит е Европейски информационен център в Бургас

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел откри официално свой Европейски информационен център в Бургас. Той се намира на ул. „Конт Андрованти” 5, където се помещава и централата на ПП ГЕРБ.

„В Бургас винаги съм се чувствала добре, за което благодаря на кмета Николов, на бургазлии и всички вас. Бургас е един от онези градове в Европа и в света, в които щом веднъж си стъпил, винаги се връщаш. Това е заслуга на кмета на града, на неговия екип и на всички граждани Бургас да е един прекрасен град за живот и инвестиции. Неслучайно и на европейско ниво това се усеща, тази година Бургас е европейски град на спорта, той е винаги и в челнитe позиции на класации за най-добър град за живеене. Това показва ясно какви трябва да бъдат и задачите на Центъра, защото той ще черпи опит от това какво се случва в областта. Там, където са обединени усилията на институциите и на гражданите, развитието се случва. Искам да споделя уважението си към тези, които преди мен са имали информационен център – ние всички сме част от голямото семейство на ГЕРБ и ЕНП”, сподели Мария Габриел.

Тя представи пред всички Магдалена Виденова, удостоена с награда в ученическия конкурс, който организира всяка година, въпреки че не попадаше в нито една от конкурсните възрастови категории. Петокласничката впечатли журито със знания и по думите на Мария Габриел, Магдалена е символ на Бургас. „Надявам се с дейността на Информационния център да имаме имаме още такива поводи за гордост. Нека той се превърне в оживено средище за обмен на идеи и предложения. Инфоцентърът е още една гореща пресечна точка на интересите на бургазлии, на хората от областта, на България с интересите на Европа”, допълни Мария Габриел.

Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави Мария Габриел за инициативата. „Беше направено широко допитване в структурите на ПП ГЕРБ в област Бургас. Всички общински структури с голямо мнозинство гласуваха и подкрепиха именно Мария Габриел да бъде поканена да открие своя офис в Бургас заради многобройните партньорства, които тя оказваше и преди това”, заяви кметът Николов.

Поздравления отправи и зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. „Още отначало в ПП ГЕРБ видяхме потенциала на Мария Габриел. Гордеем се, че беше избрана за „Евродепутат на годината 2013” за работата й за защита правата на жените и равенството между половете. Мария е човекът, който още от първия си мандат в Европейския парламент открива множество информационни офиси в цялата страна. Вярвам, че с този Информационен център ще се създаде още по-открита и топла връзка с жителите на Бургас”, коментира Цветанов.