Откриха Детската Евровизия

“101 каба гайди” откриха Детската Евровизия. Йоана Драгнева е водеща на събитието. Тя представи организаторите – изпълнителния директор на Детска Евровизия г-н Владислав Яковлев и г-жа Вяра Анкова – директор на Българската национална телевизия.  Националният дворец на културата беше оцветен с цветовете на държавите участнички.

Първи се появиха участниците от Албания. След тях бе представен Мика от Армения. Веднага след тях дойде редът и на Австралия. На чевърто място по ред на представянето бе Аслан от Беларус.

Последва кратка пауза, по време на която квартет от четири млади дами поздрави публиката в залата, журито и телевизионните зрители на конкурса.

След нея по червения килим минаха Габи и Иван – представителите на България в Детската Евровизия. След като представиха изпълнителите на “Цветът на надеждата”, зрителите се запознаха с изпълнителите от Македония, Грузия и Ирландия.

Дойде редът на близначките от Италия и на сладката изпълнителка от Малта. Групата от Черна гора мина по килима с гордо развети знамена. Руските деца споделиха щастието си от това, че участват в конкурса.

След краткия поздрав от Националното училище за танцово изкуство в София по пътеката на славата минаха децата от Сан Марино, Сърбия, Холандия и Украйна.

След изпълнението от друга планета дойде ред на сцената да се появи победителят от Детската Евровизия 2014 – Винченцо Кантиело, който мечтае да представи страната си на голямата Евровизия.

След него по червения килим преминаха Крисия, Хасан и Ибрахим. Най-яркият ми спомен е, когато излязох на сцената да пея макар и болна. Второто нещо, което си спомням е красивата Малта, каза Крисия. За Хасан и Ибрахим най-вълнуващ е бил момента, в който са обявили резултатите и залата е скандирала: “България!”

Всички участници бяха поздравени лично от Вяра Анкова и Владислав Яковлев.

Последваха изпълнения на хитови парчета от различни поколения и държави. Водещата на Детската Евровизия – Поли Генова отрави музикален поздрав към всички заедно с децата от “Бон-бон”.

Кметът на Столична община – Йорданка Фандъкова приветства с “Добре дошли” децата, участващи в конкурса. Тя пожела успех на Габи и Иван, както и на останалите певци, борещи се за победата.

Владислав Яковлев благодари на Българската национална телевизия за добрата организация.

Крисия официално постави началото на конкурса Детска Евровизия 2015 с песента “Discover”.