Паркингът на библиотеката в Бургас се превърна в „отворена книга”

Паркингът на библиотеката в Бургас се превърна в „отворена книга”. Цветни изображения преобразиха сивите стени в галерия на открито,съобщават от Община Бургас. Освен естетическа наслада, красивите стенописи носят послания и препратки към емблематични литературни произведения.

Идеята на инициативата е графитите да обединят по интригуващ начин различните периоди от човешкия живот и годишните сезони: пролет – детство, лято – младост; есен – зрялост; зима – старост.

Очакванията са новото пространство да бъде в завършен вид до началото на май. Към момента могат да се видят сезоните зима и лято. Те са представени от романите „Степния вълк” на Херман Хасе и “Джонатан Ливингстън Чайката” на Ричард Бах.

Идеята на директора на културната институция Яна Кършийска се изпълнява от популярния графити артист Иван Янков – Esteo. Двамата представиха заедно първата част от съвместния проект.

„Много хубаво се получава, с Esteo сме в пълен синхрон, а мястото ще бъде адаптирано по-най-добрия начин. Тук ще могат да се случват литературни четения, концерти и всякакви интересни инициативи”, сподели директорът Яна Кършийска.

Тя допълни , че месеците есен и пролет ще бъдат вдъхновени от емблематичните автори Робърт М. Пърсиг с „Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет” и поезията Емили Дикинсън, но точно как ще ги интерпретира Esteo, предстои да разберем!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *