Патрули с кучета ще пазят обществения ред в Бургас

Пилотен модел за охрана на обществения ред, чрез пеши патрул със служебно куче, се въвежда от утре в централната градска част на Бургас. Освен по основните пешеходни улици – „Александровска“ и „Богориди“ служители от „Специализираните полицейски сили“, придружавани от служебно куче с намордник, служебен елек и специален повод, ще осъществяват охранителни действия с цел превенция на нарушенията и в района на ж.п. гара Бургас, автогара „Юг“, Морската градина и места, където има голяма концентрация на хора.

Иновативните патрули са част от инициативите на ръководството на ОДМВР – Бургас, предприети след проведената в началото на месеца превантивната среща по проблемите на сигурността, организирана от постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Общински съвет Бургас. В срещата участваха представители на ръководството на ОДМВР – Бургас, отдел „Охранителна полиция“ и градските районни управления, като някои от дискутираните теми бяха свързани с движението на велосипеди и тротинетки по пешеходните зони и тротоарите в Бургас, контролът на безразборното паркиране на автомобили по улиците на аварийни светлини; извеждането на кучета без използването на повод и ограничаването на превозните средства, вдигащи шум над допустимата норма.

Взето бе решение за преорганизиране дейността по охрана на централната градска част, като по пешеходните зони ще се движат съвместни патрули от служители от „Обществен ред и сигурност“ към Община Бургас и полицейски служители / сред които и тези със служебните кучета/, а в зоната на Морската градина – велопатрули.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *