Плевнелиев с висока оценка за кабинета „Близнашки”

Президентът Росен Плевнелиев е доволен от работата на втория служебен кабинет, който назначава в рамките на мандата си.

Оценката държавният глава даде в Гербовата зала, където той и професор Георги Близнашки събраха медиите, за да се отчетат за постигнатото от служебния кабинет, предаде КРОСС.

Във време на комбинация от тежки кризи започнал мандатът на кабинета „Близнашки”, подчерта държавният глава. Според него служебното правителство се е справило достойно с най-важната задача – да внесе спокойствие в нацията и да осигури плавен преход към следващия кабинет.

Росен Плевнелиев припомни как кабинетът „Орешарски” влязъл в историята със спрени еврофондове, изначално сбъркан бюджет, външно политическа изолация, кризи във финансите, здравеопазването, енергетиката. Плевнелиев припомни разминаването между действията и думите на кабинета „Орешарски” за „Южен поток”.

Кабинетът „Близнашки” взел нужните мерки за справяне с проблема „син език”. Бе предотвратена истинска криза за българските фермери, подчерта още държавният глава.

Поздравявам правителството на г-н Близнашки, че за първи път в годините на прехода прояви характер, заяви президентът, който е доволен, че вторият служебен кабинет е отстоял интересите ни пред Русия и е заел правилната позиция за кризата в Крим.