Повече хора ще прекарат Новогодишните празници по домовете си

3cbd25bd11af88b39606c8cd17d4b2a4Традиционно българите посрещат Коледа у дома, а какви са предпочитанията за посрещане на  Нова година? Дали  навън, на заведение, в чужбина, у дома, или няма да празнуват- това беше анкетата на Радио Милена през последния месец. Затова е интересен резултатът, че болшинството от хората няма да го направят извън дома си.  79% от отговорилите на нашата  анкета посочват, че ще посрещат Нова година у дома. Те ще останат вкъщи и ще празнуват в домашна обстановка.

От участвалите в изследването на Радио Милена – 9%  възнамеряват да отидат в чужбина за новогодишните празници. Да  празнуват зад граница са решили предимно хора, които може би живеят без лишения.

7%  хората са заявили, че няма да празнуват, дали  заради ниския жизнен стандарт или по други причини.  Все по-трудно е на хората да се оправят с разходите по празниците, заради ниските  заплати, високите сметки, а от това следва и липсата на празнично настроение.

Посрещането на Нова година извън дома е твърде малък процент на отговорилите на анкетата – 5% . Те ще празнуват  в заведение – може би това са млади хора или такива с по-висок жизнен стандарт .

Благодарим на участвалите в анкетата! А сега, след като вече сте избрали своето новогодишно забавление къде и с кого ще бъде – ви остава само да се насладите на последните дни от 2018 година!