Полицаите излизат на палатки пред парламента

Протестиращите служители от сектор „Сигурност” излизат на палатки пред парламента.
След като над 1000 протестиращи служители на МВР поискаха вчера оставки на шефове на ведомството, начело с министър Румяна Бъчварова, съобщи Кросс. Днес те днес планират да разпънат палатков лагер пред Народното събрание.
“Разрешението за палатковия лагер е за срок от десет дни. В рамките на тези десет дни обаче, ако е необходимо, може да се говори за още”, каза пред журналисти Валентин Попов, председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).
Това е третият ден от протеста на полицаи, пожарникари и надзиратели срещу условията за труд и предложената от правителство възраст за пенсиониране. През предните два дни, след протестни шествия и безуспешни преговори те поискаха оставките на министър Румяна Бъчварова, шефа на пожарната Николай Николов и още двама висши служители на Министерството на вътрешните работи.
Правителството предлага въвеждане на пенсионна възраст от 52 години и 10 месеца от догодина, от когато възрастта да започне плавно да се повишава. Синдикатите искат отлагане на реформата до 2018 г.