Полицаи с автомати и кучета ще пазят реда в Бургас

Със заповед на директора на ОДМВР Бургас – ст. комисар Емил Павлов за периода от 1 до 4 март – честванията на Националния празник на Република България – 3-ти март, служители от сектори “Специализирани полицейски сили” и “Специални тактически действия” към ОДМВР Бургас и бургаската жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие ще патрулират по местата с голямо струпване на хора.

Униформените могат да бъдат забелязани в централна градска част, района на ж.п. гара Бургас и двете автогари. Патрули ще има и във външния периметър на големите търговски вериги и моловете. Паралелно с това продължава патрулирането със служебни кучета, стартирало в средата на февруари. Целта на проверките е предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и антитерористични действия.

Отчитайки успеха при осъществяването на антитерористична патрулираща дейност и в предходни периоди, от ръководството на ОДМВР Бургас е взето решение полицейски патрули покриват изброения периметър и по време на други национални празници или при провеждане на големи масови събирания, като концерти и фестивали, особено характерни за летния сезон в Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *